Ford Taunus 1970-1975 yılları arası üretilmiştir. Kardeş modeli İngiliz Ford Cortina MK3 ‘tür ve ilk serideki “Knudsen” takma adını da o yıllarda Ford başkanı olan ve araca özel görünümünü veren Simon E. Knudsen ‘den almıştır (Burun kısmı). Ford Taunus TC olarakta bilinen aracın 3 üretim serisi vardır (TC = Taunus Cortina). 4 silindir düz OHC motor veya 6 silindir V motorları ile donatılmışlar ve arkadan çekişlidirler. Çok başarılı birinci yıldan sonra kalite sorunlarından dolayı satış sayılarında düşüşler olmuştur. Taunus ve Taunus L yuvarlak farlı ve daha fazla donanıma sahip olan XL kareli farlı üretilmiştir. 2 kapı, 4 kapı, Coupe ve Turnier (Kombi) modelleri olarak satışa sunulmuştur.
Taunus TC ’71: 09/1970–08/1973 : Ford Taunus TC ‘nin birinci serisi Eylül 1970 de tanıtıldı (model yılı 1971) ve 5 farklı donanım paketi ile satılıyordu: Standart; L; lüks donanımlı XL; spor donanımlı GT ve en üst model olarak GXL. Bütün modeller 2 kapı ve 4 kapı olarak satılıyordu. Kombi (SW) modeli sadece Standart, L ve XL versiyonu olarak satıldı, Coupe modeli Standart versiyonunda hiç üretilmedi. Daha üst XL versiyonlarından kolayca ayırılabilmeleri için Standart ve L versiyonları seri olarak yuvarlak farlar ile donatılmıştı. Bütün modeller seri olarak 1300-cm³ OHC LC 55 PS gücünde düz dört silindir motorlar ile donatılmıştı, fakat opsiyonel olarak ayrıca aynı yapıda bir de 1600 cm³ OHC HC 72 PS gücündeki motor ile satışa sunuldu. Bu motor sonra daha düşük sıkıştırmalı olarak 68 PS gücünde de yapıldı. GT ve GXL seri olarak 1600 cm³ OHC HC motor ile donatılmıştı ki bu motor farklı manifold ve karbüratörü ile 88 PS güç üretiyordu. Ayrıca daha spor şasi, büyütülmüş arka kampanaları ve güçlendirilmiş fren sistemi ile donatılmışlardı. Orta konsolda bir bölme, direksiyon simidi köpük kaplı, ilave yuvarlak halojen lambaları ve göstergeleri (devir saati, ampermetre, yağ saati) de bulunuyordu. Opsiyonel olarak Taunus GT ve GXL için 1960 ‘larda P5 20m ‘lerde kullanılan ve “Köln V6” olarakta bilinen 90 PS ile 2,0 ltr V6 motoru veriliyordu. 1971 sonunda da P7 20m ‘lerde kullanılan 108 PS gücündeki 2,3 ltr V6 motoru ile donatılarak 175 km/h hıza ulaşıyordu.
Taunus TC ’74: 09/1973–12/1974 : Taunus TC 1973 yılına almış olduğu eleştiriler neticesinde değiştirildi. Göstergeler daha sade ve kullanışlı yapıldı ve bu hali ile Taunus ’76 ‘larda da benimsendi. Süspansiyon yenilendi ve seri olarak stabilizatörler ile donatıldı. Dış görünümde fazla değişikliğe uğramadı. Bütün modeller kare farlı ve koyu gri ön panjur ile donatılmıştı. Standart ve L versiyonlarında artık panjur arması da bulunmuyordu, bunun yerine tekrar motor kaputundaki Ford yazısına dönüldü. GT versiyonu kaldırıldı, XL versiyonuna devir saati ilave edildi ve isteğe göre bir de 2 ltr V6 motoru ile donatılabiliyordu. En üst GXL modeline geniş nikelajlı siyah yan kuşaklar verildi, göğüs ve kapı döşemeleri maun ağacı ile zenginleştirildi.
Taunus TC ’75: 01/1975–12/1975 : 1975 yılı için Taunus tekrar değişikliklere uğradı. Standart ve L versiyonlarında camlar etrafındaki nikelajlar mat siyah oldu, ön çamurluklardaki taçlı ve motor hacmini gösteren armalar artık yerini sade rakamlara bıraktı. Ön panjurdaki Ford arması ve motor kaputu üzerindeki Ford harfleri bütün versiyonlarda ön panjurun şoför tarafına monte edilen basit bir Ford yazısı ile değiştirildi. Standart ve L versiyonlardaki bagaj kaputun bütün genişliğini dolduran Ford yazısı, XL ve GL modellerindeki geniş alüminyum nikelaj artık küçültülerek kaputun sol kısmına taşındı. El yazı tipindeki Taunus arması normal harflerle yazıldı. Kombi (SW) modeli Turnier yerine “Freizeit-Taunus” (boş zaman Taunus’u) adını alarak bir de GXL versiyonunda yapıldı.